Αλεξία Κολέτσου

Η Αλεξία Κολέτσου γεννήθηκε στην Καβάλα με μαμά Σκωτσέζα και μπαμπά από τα Γρεβενά. Μεγάλωσε στην Γλασκώβη και στην Δράμα. Το 2006 αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο της Γλασκώβης ως Ηλεκτρολόγος Μηχανικός. Οι σπουδές της την πήγαν με υποτροφία στο Harvard όπου και δούλεψε σε ένα ερευνητικό προγραμμα για 3 μήνες. Μετά από αυτό ταξίδεψε και έκανε τον γύρο του κόσμου με ένα backpack και πιο συνειδητοποιημένη πια γύρισε πίσω στη Γλασκώβη όπου και έκανε το διδακτορικό της στην επικοινωνία και διδασκαλία επιστημονικών θεμάτων. 


Τότε είναι που γνώρισε την Ashtanga και έτσι παράλληλα με το διδακτορικό έκανε και την καθημερινή πρακτική Ashtanga με την δασκάλα της Cathy Moran. 
Το 2013 ταξίδεψε για πρώτη φορά στο Mysore της Ινδίας για να διδαχθεί από τον Sharath Jois, τον συνεχιστή της παράδοσης της Ashtanga. Έκτοτε επιστρέφει κάθε χρόνο στο Mysore για να μαθητεύσει με τον Sharath Jois.

 

Η Αλεξία είναι και μαθήτρια της Kia Neddermier από το Mysore Yoga Paris, καθώς και του Matthew Sweeney. Θέλοντας να εμβαθύνει τις γνώσεις της, πρόσφατα ξεκίνησε ένα τριετές πτυχίο εξ αποστάσεως πανω στην ιστορία και φιλοσοφία της γιόγκα σχεδιασμένο από τον ακαδημαϊκό της γιόγκα Georg Feuerstein.
Το 2014 γύρισε πίσω στην Δράμα και άνοιξε το The Yoga Basement και έτσι έφερε την Ashtanga και στη Δράμα.​

Ιβἀν Γιεγκόροφ - Δάσκαλος της Power yoga και το ειδικό μας μάθημα ´γιόγκα για όλους᾽

Ο Ιβάν είναι ο καλλιτεχνικός διευθυντής της σχολής μας.

Μαρία Σαββαίδου- Δασκάλα aerial yoga

Ο αθλητισμός και η άσκηση γενικότερα υπήρχαν πάντα στην καθημερινότητα της από μικρό παιδί. Από την ενόργανη, τον στίβο και την κολύμβηση μέχρι την κάθε είδους άσκηση που θα της τραβουσε το ενδιαφέρον. Κάπως έτσι μπήκε η Yoga στην ζωή της κ πιο συγκεκριμένα η Aerial Yoga.

 

Ξεκίνησε, πριν από τέσσερα χρόνια, από μια θέση διάτασης μετά προπόνηση και έφτασε να γίνει η επαγγελματική της ενασχόληση το 2017. Σπουδασε στην Grafts Hellas την Aerial Yoga Arts και στην συνέχεια την Yoga level 1.

 

Η Aerial Yoga είναι ένα καινοτόμο είδος άσκησης που συνδυάζει τις παραδοσιακές asanas της Yoga με το Body Sculpting κ τις ακροβατικες ασκήσεις των Aerial Arts. Αυτό γίνεται με την βοήθεια ειδικού υφάσματος, το οποίο είναι μαλακό, ελαστικό, ανθεκτικό και κρεμιέται απο το ταβάνι, σε όχι μεγάλη απόσταση απο το έδαφος. Η Aerial Yoga βοηθάει στην βαθιά διάταση και την χαλάρωση των μυών, στην αποσυμπίεση των σπονδύλων. Τέλος ενδυναμώνει και αυξάνει την αυτοπεποιθηση. Επόμενος στόχος της Μαρίας είναι είναι η εξειδίκευση στην Yoga για παιδιά.

Αλίκη Κωνσταντινίδου - Δασκάλα των Aerial silks

Η Αλίκη είναι απόφοιτη Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Συστημική Οικογενειακή Ψυχοθεραπεία. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της ήρθε σε επαφή με τη yoga, to Pilates και την aerial yoga. O εναέριος ακροβατικός χορός όμως ήταν αυτός που την κέρδισε τελικά.

 

Τα τελευταία χρόνια ασχολείται συστηματικά με τα aerial silks. Μαθήτευσε δίπλα σε καταξιωμένους Έλληνες δασκάλους (Ioanna Mare, Danniel Arrando, Stella Tzirti). Επίσης παρακολούθησε σεμινάρια πάνω στα εναέρια ακροβατικά με δασκάλους από το εξωτερικό ( Victoria Ubeda, Yokka Rapp, Will Davis). Είναι μέλος της ομάδας kirko. Έχει λάβει μέρος σε παραστάσεις εναέριων ακροβατικών που έλαβαν χώρα σε διάφορα μέρη (Greenwave festival, θέατρο Αυλαία Θεσσαλονίκης, Πολυχώρος we, Renovation festival). Μοιράζει τον χρόνο της ανάμεσα στην Δράμα, την Θεσσαλονίκη και την Αθήνα (όπου συνεχίζει την εκπαίδευσή της τόσο στα εναέρια ακροβατικά όσο και στην Ψυχολογία κάνοντας ένα δεύτερο μεταπτυχιακό) όπως μοιράζει και την ζωή της γενικά τα τελευταία χρόνια ανάμεσα στις δυο μεγάλες αγάπες της την Ψυχολογία και τον εναέριο ακροβατικό χορό.

Μαρία Παπουτσή - Το χαμογελαστό πρόσωπο και η φιλική φωνή που απαντάει στα μηνύματα και τα τηλέφωνα σας.

Η Μαρία γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Δράμα και σπούδασε λογιστικά. Ξεκίνησε να κάνει γιόγκα στον αρχικό χώρο του “The yoga basement” που ήταν στο υπόγειο του σπιτιού της δασκάλας  της Αλεξίας. Η επαφή της με την γιόγκα νιώθει οτι της άλλαξε την ζωή σε σωματικό αλλα και σε ψυχολογικό επίπεδο.

 

Δεν θα ξεχάσει την αίσθηση που είχε αφου τελείωσε το πρώτο της μαθημα. Ήταν ενας κόμπος που είχε αρχίσει να ξετυλίγεται. Αυτή η επανεκκίνηση του μυαλού και του σώματος της την έκανε να αγαπήσει την γιόγκα. Μετά από αμοιβαία εμπιστοσύνη και αγάπη άρχισε να συνεργάζεται με την Αλεξία και να προσφέρει γραμματειακή και τηλεφωνητική υποστήριξη στο “The yoga basement”.

Δήμητρα Παπαιωάννου - Δασκάλα Prenatal yoga, yoga for kids και βρεφικό μασάζ 

Η Δήμητρα ετοιμάζει το βιογραφικό της.

Αναστασία Κασμερίδου - Hatha και Yin yoga

H Αναστασία Κασμερίδου είναι πιστοποιημένη δασκάλα Pilates, Hatha yoga και Dance aerobic από τη σχολή A.F. STADIES και έχει ολοκληρωμένη εκπαίδευση για την Άσκηση στη διάρκεια κύησης και λοχείας από τη σχολή Mp Balatsinos. Γνώρισε το Pilates και τη Yoga κατά τη διάρκεια των σπουδών της στο τμήμα Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής στην Αλεξανδρούπολη απ’ όπου αποφοίτησε το 2009. Έχει εργαστεί σε γυμναστήρια της Αλεξανδρούπολης και της Δράμας σε ομαδικά τμήματα Hatha yoga, dance aerobic και matwork Pilates. Από το 2011 έως και σήμερα εργάζεται ως Personal trainer Pilates, Hatha yoga και με γυναίκες στη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους.

 

Τα μαθήματά της χαρακτηρίζονται από την εστίαση στη λεπτομέρεια και την ακρίβεια στην εκτέλεση της κάθε άσκησης, ώστε ο ασκούμενος να αποκτήσει σε βάθος χρόνου πολύ καλή αντίληψη για το σώμα του, να πάρει τα μέγιστα οφέλη της κάθε άσκησης και να αποφύγει τον οποιοδήποτε τραυματισμό.

 

Ως Μοριακή Βιολόγος έχει βαθιά γνώση της ανατομίας, της φυσιολογίας και της λειτουργίας του ανθρώπινου σώματος και με εξαιρετική μεταδοτικότητα και συνδυαστική σκέψη μπορεί να προσαρμόσει τα μάθηματά της στις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε αθλήματος και κάθε ατόμου.

 

Η ίδια παθιασμένη με την άθληση ασχολείται παράλληλα με την κολύμβηση, την ποδηλασία, την ορειβασία, το τρέξιμο (σε βουνό και άσφαλτο) και πρόσφατα με το kyokushin karate. Θέτοντας πάντα την άρτια τοποθέτηση του σώματος ως το πρώτο πιο σημαντικό στοιχείο των μαθημάτων της, επιδιώκει να μοιραστεί τις γνώσεις, την αγάπη και τον ενθουσιασμό της για την σωματική άσκηση. Παραμένει πάντα μαθήτρια μελετώντας συνεχώς πάνω στην βιολογία της άσκησης και παρακολουθώντας σεμινάρια και εκπαιδεύσεις στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα. Είναι σύζυγος και μητέρα δύο παιδιών.

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon